Coaching - Studiehuis Belgisch Park

Ga je met tegenzin naar school? Ben je niet meer gemotiveerd om je boeken erbij te pakken? Voel je je niet thuis in je eigen klas? Of zijn er andere problemen op school en/of thuis? In deze situatie kan een persoonlijke coach uitkomst brengen!

Puberteit – tijd van grote veranderingen

De puberteit is een periode in het leven waarin je belangrijke lichamelijke en geestelijke ontwikkelingen doormaakt. De overgang van je kindertijd naar de volwassenheid is een complexe levensfase, die veel bij je los kan maken. Ook verandert er veel in je verantwoordelijkheden en je rol in je directe omgeving (bijvoorbeeld op school en/of  thuis). Er worden nieuwe vaardigheden van je gevraagd, terwijl je wereld steeds groter wordt.

Onze filosofie: mensenwerk is maatwerk

Het team van Studiehuis Belgisch park helpt je met concentratie- en leerproblemen, zelfreflectie (hoe zie je jezelf en denk je dat je op anderen overkomt), emotionele kwesties en tal van voorkomende situaties in de puberteit . Het doel van de coaching is om je ondersteuning te bieden en je te begeleiden naar een beter bewustzijn van (de consequenties van) je eigen gedrag. We bieden je heldere keuzen en concrete strategieën aan ter verandering en verbetering. Ingesleten gewoonten en patronen verander je immers niet zomaar. Daarvan loskomen lukt beter met de hulp van een coach.

Laagdrempelig en gericht op resultaat

De coaches van Studiehuis Belgisch Park zijn jonge twintigers die zich nog goed kunnen verbinden met jouw persoonlijke situatie. Ze zijn de puberteit nog niet zo lang geleden ‘doorgekomen’. De drempel om met hen over jouw issues in gesprek te gaan is dus laag. Er kan snel een vertrouwensrelatie ontstaan, zodat we tot de kern van de zaak kunnen komen en je issues kunnen aanpakken. Binnen het team is een ervaren docent met veel ervaring als mentor, persoonlijk mentor en coach, die als klankbord dient en kan aanschuiven en je helpen in lastige situaties. In sommige situaties kan ook zinvol zijn dat er een (of meerdere) gesprek(ken) plaatsvind(en) waaraan ook je ouders/verzorgers meedoen.

Sterker en met meer zelfvertrouwen

Wij leren je om zelf je problemen op te lossen en te oefenen met nieuwe vaardigheden die bij je passen. Uiteindelijk doel is om je sterker te maken, bewust van je eigen kracht en talenten. Zo zullen we je concrete handvatten bieden om op positieve wijze de draad op te pakken. Onze oplossingen kunnen zeer divers zijn en hangen geheel af van jou. Het kan gaan om het eigen maken van goede leermethoden, het gemakkelijker leggen van contact en/of sneller maken van vrienden, het beter leren omgaan of beheersen van emoties, het vergroten van je zelfvertrouwen en het beter zicht en grip krijgen op je eigen keuzen. Maar het kan ook gaan om oplossingen voor je uitstelgedrag, het begrenzen van excessief gamen of gebruik van sociale media, het vinden van een nieuwe passie, talent, interesse, etc. In zeer complexe situaties kunnen we in overleg met je ouders/verzorgers externe deskundigen uit ons netwerk inschakelen om meer complex maatwerk te kunnen verzorgen.

Meer weten? 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Stevinstraat 202 Den Haag

06-43271278

info@studiebp.nl

ma t/m vrij 15:00-19:00

Copyright for the icons goes to "Freepik" from Flaticon