Huiswerkbegeleiding - Studiehuis Belgisch Park

Huiswerkbegeleiding

Zoek je een fijne werkplek waar je geconcentreerd je huiswerk kan maken en vragen over je stof beantwoord kan krijgen?

Inademen en uitademen

Tijdens de huiswerkmiddagen creëren we een rustige werksfeer, waar iedereen geconcentreerd zijn/haar huiswerk kan maken. De begeleiders zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen, het helpen met opgaven, het nakijken en overhoren. Onze begeleiding is zo ingericht dat de rust in de werkruimte niet wordt verstoord.

We beginnen met het maken van een dagplanning/weekplanning, een drankje en gaan dan aan de slag. Met de ‘Pomodorotechniek’ wisselen we perioden van geconcentreerd werken af met korte ontspanningsperioden. We werken voor 45 minuten en pauzeren dan 5 minuten. Midden op de werkdag hebben we een lange tosti-pauze van 15 minuten.

Ook maken we veel gebruik van ‘flash-cards’. Dit is een techniek waarmee je gemakkelijk en snel stof kan leren en overhoren.

Door het vergroten van succeservaringen wordt leren leuker. Je werkt steeds effectiever en zelfstandiger.

Voordelen van onze huiswerkbegeleiding

• We helpen je uitgebreid met het plannen van je huiswerk en het structureren van taken en leerstof.

• Onze begeleiders weten nog hoe het is om op school te zitten, omdat ze zelf recent zijn geslaagd voor hun VWO.

• Je kunt van 15:00 tot 19:00 bij ons terecht.

• Je krijgt halverwege de middag een lekkere tosti of soep van ons.

• In de pauzes mag je altijd iets te eten of drinken pakken.

• We hebben veel tijd voor jou. We hebben iedere dag minimaal twee begeleiders (één begeleider per maximaal 7 leerlingen)

Hoe werkt het?

Zodra je aangemeld bent, kun je aan de slag.

Aan het begin van de dag maak je een planning, waarbij je de volgorde van je huiswerktaken bepaalt en ook hoeveel tijd je gaat besteden aan iedere opdracht. Aan het eind van de dag bekijken we samen hoe de dag is verlopen, kijken wij je huiswerk na en overhoren we de stof van SO’s en proefwerken. Na een periode van vier weken zullen we (indien wenselijk) een evaluatiegesprek met jou en je ouders arrangeren om samen te bespreken hoe de afgelopen periode is verlopen en wat er eventueel beter kan.

Copyright for the icons goes to "Freepik" from Flaticon