Ons team - Studiehuis Belgisch Park

Ons team bestaat uit de mensen die het Studiehuis Belgisch Park hebben opgebouwd zoals het nu is. Elk schooljaar wordt het team gedeeltelijk vernieuwd en komen er nieuwe teamleden bij, die het Studiehuis Belgisch Park met een frisse blik bekijken. Wij blijven onszelf immers vernieuwen om van het Studiehuis een steeds betere plek te maken voor huiswerkbegeleiding en bijles.

We zijn jongvolwassenen; daardoor staan wij nog dicht bij de leerlingen. Wij weten hoe fijn het als alles op school lekker loopt, maar ook hoe het voelt om vast te lopen met je huiswerk, onvoldoendes te halen en de hele dag op school te zijn.Wij zorgen voor een laagdrempelige en hulpgerichte omgeving die anders is dan school en fijn is om naartoe te gaan.

Wij beschikken over de vereiste kennis en vaardigheden om huiswerkbegeleiding en bijles te geven. We beheersen de stof, we hebben immers allemaal onze VWO-opleiding afgerond en we zijn (intern) getraind in het zo goed mogelijk begeleiden van de leerlingen. De manier waarop wij onze leerlingen benaderen is belangrijk voor hun zelfvertrouwen en het beter leren beheersen van de stof.

Ons kernteam

Roosmarijn Jansen

Hallo ik ben Roosmarijn ik heb na 12 jaar Vrije School mijn vwo diploma gehaald vorig jaar, in het E&M profiel. Ik draai vanaf dit jaar mee in het kernteam en geef daarnaast bijlessen in de vakken binnen het E&M profiel. Ik heb altijd plezier gehad op school en kijk er naar uit om dit plezier te delen met mijn toekomstige bijles- en huiswerkbegeleidingsleerlingen.


Martijn Teunissen

Ik ben dit jaar begonnen met mijn studie Liberal Arts and Sciences. Met deze studie wil ik een brede basis leggen zodat ik op duurzaam gebied de wereld kan verbeteren. Ik heb mijn schoolcarrière met een VWO diploma afgesloten. Dit resultaat lag echter niet altijd in de verwachtingen. Tot het derde jaar van de middelbare school waren de resultaten niet al te best. Er veranderde echter iets in mijzelf en ik begon mij te interesseren in de stof die aangeboden werd. De resultaten werden direct beter en ik mocht al snel beginnen aan het VWO traject. Sindsdien geef ik bijles en wordt ik blij van het delen van mijn interesse in en kennis van de stof. Ik ben daarom blij dat ik dit jaar bijles kan geven in het Studiehuis Belgisch Park.


David Barneveld

Ik heb op de Vrije School Den Haag het NT-profiel gevolgd en heb in 2018 mijn VWO diploma gehaald. Na mijn schooltijd heb ik besloten om een tussenjaar te nemen waarin ik mij onder andere heb aangesloten bij het kernteam van Studiehuis Belgisch Park. Als scholier hechte ik altijd veel waarde aan een fijne werkomgeving waarbij ik gestructureerd en zonder afleiding mijn huiswerk kon maken. Ik vind het daarom ook belangrijk om als huiswerkbegeleider bij Studiehuis Belgisch Park een fijne werksfeer te creëren.


Anna van Straaten

Mijn tekst komt nog


Mikkie Zwilling

Ik ben lid van het kernteam huiswerkbegeleiding van het Studiehuis.Ik heb vorig jaar mijn VWO afgerond op de Vrije School en neem nu een tussenjaar om nieuwe ervaringen op te doen. Het Studiehuis is voor mij een goede plek om te werken.

Ik vind het een mooie uitdaging om onze leerlingen zo goed mogelijk te helpen met de vakken en taken waar ze moeite mee hebben. Zo wil ik bijdragen aan hun succesvolle schoolcarrière.Ik weet bijvoorbeeld uit ervaring hoe lastig het is om een goede planning te maken en hoe het nog veel lastiger is om je hier ook echt aan te houden. Vanuit mijn ervaring kan ik leerlingen helpen om een goede planning te maken én deze zorgvuldig uit te voeren.


Vera Ambrus

Afgelopen jaar heb ik mijn vwo diploma behaald en ik neem dit jaar een tussenjaar. In dit jaar ga ik reizen en werken. Ik ben bij Studiehuis Belgisch Park gekomen doordat ik, naast een horeca baantje, ook nog graag bezig ben met school. Ik heb het ook altijd al leuk gevonden om (bijvoorbeeld) klasgenootjes te helpen. Ook weet ik nog heel goed hoe vervelend huiswerk en school kon zijn.

Zelf was ik niet de meest voorbeeldige leerling wat betreft huiswerk & leren en toch kan ik achteraf zeggen dat als ik dit wel beter had gedaan, ik minder stress zou hebben ervaren in mijn examenjaar. Ook merkte ik, dat als iets lukte, ik het ook leuker vond om te doen. Ik hoop dus leerlingen goed te kunnen helpen om zo huiswerk en leren iets plezieriger te maken:)

Onze bijlesdocenten

Felix Vecchi

Hallo, ik ben Felix. Ik begin in september 2018 met mijn studie Sterrenkunde in Leiden. Ik heb me altijd al geïnteresseerd in het heelal en kan niet wachten tot ik mag beginnen met deze prachtige studie. Ik ben afgelopen jaar op de Vrije School geslaagd voor mijn VWO examen in het N&T profiel. Ik heb het mijn hele schoolcarrière leuk gevonden mijn medeleerlingen te helpen met de lesstof, dus hoe leuk is het dat ik dat nu (met mijn eerdere ervaring en het diploma op zak) als serieuze job kan doen bij het Studiehuis!


Ragnar van Dort  

Na vorig jaar met succes mijn vwo diploma te hebben gehaald, ben ik dit jaar gestart met mijn studie Bèta-gamma. Tijdens mijn middelbare school kwam ik erachter dat ik het erg leuk vind om mensen te helpen, en mijn opgedane kennis en ervaringen over te brengen. Zelf heb ik het natuur en techniek profiel gedaan, en hier ligt dan ook echt mijn passie en geef ik graag bijlessen in. Ik kijk er naar uit om op een leuke manier mijn kennis over te brengen.  


Maurik de Groot  

Ik ben Maurik de Groot, 19 jaar. Ik doe de opleiding fysiotherapie en ik zit nu in het 2e jaar. In 2017 heb ik mijn vwo afgerond op de school Dalton Den Haag. Mijn beste vak was wiskunde A en daar geef ik dan ook bijles in. Verder ben ik veel bezig met mijn sport atletiek.


Teun Hamelink  

Hoi ik ben Teun. Ik heb vorig jaar mijn vwo diploma behaald met het profiel economie. Ik heb besloten een tussenjaar te nemen vanwege het feit dat ik nog geen duidelijke beslissing kan maken over mijn studie.In mijn vrije tijd doe ik graag aan surfen. Ik heb tot voorkort ook aan volleybal gedaan maar surfen bleek echt iets te zijn wat mij blij maakte..  

Initiatiefnemer

Cees van Halen

Ik ben 1e graad-docent Natuurkunde en Scheikunde, en oprichter van het Studiehuis Belgisch Park. Mijn passie in het onderwijs is om leerlingen uit te dagen en hen te inspireren om hun unieke pad te ontdekken. Ik ben nu het elfde jaar in het onderwijs werkzaam. Daarnaast ben ik ondernemend en geïnteresseerd in nieuwe technologie en innovatie. Voordat ik in het onderwijs ging werken, heb ik meerdere bedrijven opgericht en vele jaren gewerkt in het bedrijfsleven / rijksoverheid, vooral op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Ik kwam, samen met een enthousiaste groep jonge mensen, tot het initiatief van Studiehuis Belgisch Park vanuit de ambitie om persoonlijk ondersteuning te geven in het leer- en ontwikkelingsproces van leerlingen en obstakels snel weg te nemen. Ik geloof daarbij in teamwork en het creëren van een fijne werkplek, met een duidelijke structuur. Maatwerk waarbij de lat best hoog mag liggen. Dan haal je immers het beste uit jezelf.

Alumni

Sophia Benfield

In 2015 heb ik mijn VWO-diploma gehaald. De afgelopen twee schooljaren heb ik meegedraaid in het kernteam van het Studiehuis en ook de financiële administratie onder mijn hoede gehad. Dit jaar help ik de nieuwe teamleden wegwijs te worden. Ik ben van plan om dit jaar een grote reis te maken naar Scandinavië.


Ilja van Panhuys

Vorig jaar heb ik mijn VWO-schoolcarrière succesvol afgesloten. Dit was in het begin van het schooljaar een grotere uitdaging dan verwacht, hierdoor moest ik een extra tandje bijzetten en moest ik leren hard en gestructureerd te werken. Ik ben meerdere keren naar het Studiehuis Belgisch Park gegaan (o.a. voor SE-trainingen) en dat heeft mij prima geholpen. Met als resultaat dat ik met vlag en wimpel mijn VWO-diploma heb mogen ontvangen. Daarnaast heb ik vaak bijles gegeven voor wiskunde, dit is dan ook veruit mijn beste vak. Het was fijn om mensen wat bij te leren, waardoor ze het vak beter konden waarderen. Dus toen ik de kans kreeg om voor het Studiehuis te mogen werken, nam ik dat met open armen aan.


Laurens Huisman

Ik ben na het succesverhaal van vorig jaar gemotiveerd geraakt mee te draaien in het kernteam van Studiehuis Belgisch Park. In mijn middelbare schooltijd heb ik geleerd wat wel en niet verstandig is voor het behalen van goede resultaten. Ik hoop mijn opgedane ervaring met veel enthousiasme en passie over te dragen. Daarbij kan ik mij goed inleven in de frustraties die school, huiswerk en proefwerken met zich meebrengen. Ik verwacht leerlingen juist goed te begeleiden als het even tegenzit


Eva van Halen

Door het afgelopen jaar al mee te hebben gedraaid in het Studiehuis Belgisch Park in de vorm van bijles geven, ben ik zeer enthousiast geworden over dit initiatief. Voordat ik als bèta-meisje volgend jaar mijn studie Technische bedrijfskunde begin, kijk ik er erg naar uit om de komende tijd leerlingen te helpen door een resultaatgerichte en sfeervolle leerruimte te creëren waar de leerling zich goed in kan ontwikkelen.


Daron Grigorjan

Ik ben dit jaar gestart met mijn studie psychologie. Vorig jaar was ik kern teamlid bij het Studiehuis, dit jaar geef ik bijles. De reden waarom ik mij heb aangesloten aanStudiehuis Belgisch Parkis om, net als de mensen die hier naartoe zullen komen, mezelf te verbeteren en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik zal je persoonlijk begeleiden in je leerprocessen, zodat je zoveel mogelijk van mij zult kunnen leren. Ik kijk ernaar uit om op een leuke en vooral plezierige manier leerlingen te helpen om hun doelen te bereiken.


Devon Diercks

Mijn passies zijn lesgeven, leren en filosoferen. Ik wil je graag helpen met behalen van goede cijfers! Ik sta op elk gebied van school voor je klaar: persoonlijke bijles, begeleiding bij het leren, het plannen en maken van huiswerk. Dit doe ik door je op elk gebied een concrete aanpak te bieden. Ik coördineerde ons eerste schooljaar (samen met de andere leden van het kernteam) de dagelijkse gang van zaken van het Studiehuis Belgisch Park.


Xander Noordeloos

Ik ben vorig jaar gestart met mijn studie sterrenkunde. Twee jaar geleden was ik kernteamlid bij het Studiehuis, dit jaar geef ik bijles in de vakken natuurkunde en wiskunde.


Sara Jalaly  

Dit jaar ben ik begonnen met mijn studie in Amsterdam. Uiteindelijk wil ik geneeskunde gaan studeren.Vorig jaar heb ik met veel plezier de interne coördinatie gevoerd over de huiswerkbegeleiding van het Studiehuis en intensief meegedraaid in het kernteam. Dit jaar zal ik vooral bijlessen geven in het Engels. Ik heb tweetalig VWO gevolgd aan het Dalton. Op de middelbare school was ik al tutor, omdat ik het ‘onwijs leuk’ vind om met leerlingen samen te werken.      


Kiefer Eijckelhof

Ik heb in 2014 mijn VWO-diploma gehaald. Twee jaar geleden ben ik gestopt met mijn studie in Delft en gestart als kernteamlid bij het Studiehuis. Mijn grote passie ligt bij toneel en film. Dit jaar ben ik tot mijn grote vreugde aangenomen aan de filmacademie in Amsterdam en begin ik met mijn opleiding tot regisseur. Ik gaf vorig jaar veel bijles (o.a. biologie, natuurkunde) en hoop dat ik daar ook komend jaar weer ruimte voor zal vinden. Ik geniet ervan om met de leerlingen aan de slag te zijn en te zien dat zij zich (snel) kunnen verbeteren.  

Copyright for the icons goes to "Freepik" from Flaticon