Coaching modules

coaching Den Haag voortgezet onderwijs

Het team van het Studiehuis beschikt over brede ervaring in het ondersteunen van leerprocessen bij pubers en jongvolwassenen.

Wij bieden coaching op maat aan. Leerlingen kunnen een vast traject doorlopen (het Powerpakket), of coaching volgen in kleinere modules. De huidige modules waar het Studiehuis mee werkt zijn:

  • Leren leren, bij deze module focussen wij op het trainen van goede leermethoden (o.a. plannen, begrijpend lezen, samenvatten en geheugentechnieken zoals mindmappen). Ook kunnen we aandacht besteden aan uitstelgedrag en afleiding door sociale media of gamen.
  • Coachingsmaatje, bij deze module wordt je gekoppeld aan een begeleider. Dit kunnen we je aanbieden als je behoefte hebt aan een fijne en laagdrempelige vertrouwensrelatie en advies.
  • Boost your confidence, hierbij ligt de nadruk op het vergroten van het zelfvertrouwen en het aanpakken van faalangst.
  • Hypnotherapie voor pubers, bij hypnotherapie coaching ruimen we blokkades, slechte gewoonten en angsten die leerlingen dwarszitten uit de weg.

Het powerpakket

Opdrachtverlening vindt plaats vanuit school. Hiertoe dient de leerling in aanmerking te komen voor een persoonlijk arrangement. Wij bieden daarvoor het Powerpakket, dat wordt opgesteld in samenwerking met ouders en zorgcoördinator (coördinator passend onderwijs). Het Studiehuis helpt ook bij het opstellen van het vereiste OPP (ontwikkelingsperspectiefplan). Om compleet maatwerk te kunnen bieden in haar Powerpakket werkt het Studiehuis samen met Steps & Stones.

Ons coachingsteam

Cees van Halen is een zeer ervaren docent, mentor en coach. Hij stuurt ons coachingsteam aan. Het Studiehuis werkt nauw samen met Steps & Stones Coaching. Wij streven ernaar leerlingen hun eigen sterktes te laten zien, hun zelfverzekerdheid te vergoten en samen oplossingen te zoeken. Onze coaching is maatwerk en erg persoonlijk. Ons doel en filosofie is leerlingen aan de hand van eigen sterktes oplossingen te laten vinden voor valkuilen.

Onze filosofie

Het uiteindelijke doel is om je sterker te maken. Met meer zelfkennis en zelfvertrouwen, bewust van je eigen kracht en talenten. We bieden je hiertoe concrete handvatten en oplossingen. Altijd maatwerk en persoonlijk. Wij leren je om zelf je problemen op te lossen en te oefenen met nieuwe vaardigheden die bij je passen.