Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

 1. Inschrijven kan alleen via onze website onder het kopje ‘aanmelden‘ in het menu. Wanneer je je hebt ingeschreven, ontvang je direct een bevestiging van je inschrijving. Op dat moment ben je toegelaten tot de cursus.
 2. Je kan ook telefonisch contact met ons opnemen om in te schrijven (06-43271278).
 3. Last-minute inschrijven: Tot twee dagen voor aanvang van een cursus kun je je telefonisch inschrijven (06-43271278). Vanzelfsprekend alleen als er nog plek is
 4. Als je tijdens een training zo enthousiast bent, dat je besluit om je ook in te schrijven voor een ander vak, dan kun je het beste de cursusleiding aanspreken. Zij regelen dan ter plekke de inschrijving voor de nieuwe training.

Waarom is het belangrijk om me snel in te schrijven?

 1. De inschrijving van alle trainingsweekenden is open.
 2. Het is verstandig om je zo vroeg mogelijk in te schrijven, zodat je kan deelnemen in het weekend van je eerste keuze en om te voorkomen dat je op een wachtlijst terecht kan komen.

Is het mogelijk en aan te raden om voor meerdere vakken een training te volgen?

 1. Ja, als je voor meerdere vakken onvoldoende staat of een hoger cijfer als compensatiecijfer wenselijk is, dan kan dit een goed idee zijn.
 2. Het blijft een persoonlijke afweging

Hoe definitief is mijn aanmelding? Kan is de examentraining nog verzetten naar een ander weekend of vak?

 1. Wanneer je een bevestigingsmail hebt ontvangen, is de cursusplaats voor je gereserveerd. Controleer deze dus goed.
 2. Nadat je onze bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, is je inschrijving dus in principe definitief.
 3. Verzetten van je deelname naar een ander trainingsweekend is mogelijk, mits er nog plaatsen beschikbaar zijn. Je betaalt daarvoor wel €25 administratiekosten.
 4. Veranderen van deelname naar een ander vak (en dus ook ander weekend) is in principe ook mogelijk, mits er nog plaatsen beschikbaar zijn. Je betaalt daarvoor wel €25 administratiekosten. Dit kan eventueel zinvol zijn i.v.m. de eindcijfers van je schoolexamen.
 5. Voor het annuleren van je inschrijving geldt:
  1. Annuleren tenminste een maand voor aanvang van de training: restitutie van het volledige inschrijfgeld, minus €25 administratiekosten. Annuleren kan alleen schriftelijk. Per mail kan ook maar dan geldt de annulering pas nadat je van ons een bevestiging per mail hebt terugontvangen.
  2. Annuleren tenminste een week voor aanvang van de training: restitutie van 50% van het inschrijfgeld.
  3. Later annuleren is niet meer mogelijk, maar verzetten kan nog wel.
 6. Mocht er (zeer onwaarschijnlijk) een training door bijzondere omstandigheden bij de organisator komen te vervallen, dan nemen we contact met je op om je te plaatsen in een training op een andere datum. Als er geen passende oplossing mogelijk is, ontvang je het volledige cursusbedrag retour.

Ik heb erg lage cijfers – heeft het zin om mee te doen?

 1. Ook bij lage gemiddelde schoolexamencijfer voor het vak waarvoor je wilt inschrijven zal cursusdeelname zinvol zijn. Immers door het volgen van de cursus stijgt je examencijfer flink (veelal 1,0 punt ten opzichte van het schoolexamencijfer). Je mag één onvoldoende in je profielgedeelte en kernvakken hebben.
 2. Zelf als je uiteindelijk niet zult slagen is het van belang zo veel mogelijk vakken met een voldoende af te sluiten als je volgend jaar in een VAVO of aanverwant traject je VWO-examen wilt halen. Je hoeft dan minder deelcertificaten te halen.
 3. Als je grote achterstanden hebt voor het vak, neem dan in de week voor je examentraining de bundel “Samengevat” goed door, die je bij de boekhandel of Bol.com kan kopen. Dan is het rendement van de examentraining hoger en kan je het lestempo beter bijbenen.

Maaltijden

 1. Alle maaltijden en consumpties zijn inbegrepen en worden door ons verzorgd.
 2. Er is altijd voldoende keuze tussen vlees en vegetarische gerechten.
 3. Helaas is het voor ons lastig om rekening te houden met persoonlijke dieetwensen of allergieën, maar we bieden wel ruime keuze aan gerechten. Het is mogelijk om in dit geval je eigen eten mee te nemen. We beschikken over een kleine keuken met koelkast, magnetron en kookplaat.
 4. Ja, en wellicht van doorslaggevend belang 😉 we hebben een uitstekend expresso-apparaat (en een ruime keuze aan sap en theesoorten).

Overnachtingsmogelijkheden?

 1. Slaap bij familie, vrienden of kennissen! Den Haag ligt behoorlijk centraal en de reistijd vanaf verschillende grote steden is kort (Amsterdam en Utrecht (ca 45 min), Zoetermeer, Delft en Leiden (ca. 15 min.), Rotterdam en Haarlem (ca 30 min.). Mocht het niet lukken om bij familie, vrienden of kennissen te overnachten, neem dan contact met ons op (06-43271278) met de vraag of we nog een slaapplek voor je hebben of gebruik bijvoorbeeld Airbnb om een betaalbare slaapplek te vinden.

Ik sta op een wachtlijst – wat betekent dit?

 1. Het aantal plaatsen per training is beperkt om de kwaliteit hoog te kunnen houden. Als een training is volgeboekt, plaatsen we je op een wachtlijsten. Het is dus zeer verstandig om zo snel mogelijk in te schrijven.
 2. We adviseren je in dit geval om voor dit vak ook voor een andere datum in te schrijven. Als je alsnog op de datum van je voorkeur kan worden geplaatst, vervalt de andere inschrijving zonder kosten.
 3. Als je op een wachtlijst staat zullen we zodra er een plek vrijkomt, natuurlijk direct contact met je opnemen.

Ik heb dyslexie, dyscalculie of faalangst – is de training geschikt voor mij

 1. Natuurlijk! Je zit toch in de examenklas en je bent klaar voor het examen. Leerlingen met dyslexie of dyscalculie krijgen waar zinvol extra ondersteuning. Bij faalangst kan een examentraining je juist veel steun en vertrouwen opleveren.
 2. Het gebruik van Kurzweil of Daisyspeler is bij ons helaas NIET mogelijk, maar dit is sowieso voor de bètavakken niet aan te raden.

Hoe zit het met de “No-Cure-No-Pay”garantie

 1. Wij beloven dat je voor het vak waar je de examentraining voor hebt gevolgd voor het CE een duidelijk hoger cijfer zult halen dan voor je SE of dat het je zal helpen om te slagen. Een unieke garantie.
 2. Je hebt daarom recht op terugbetaling van het cursusgeld (minus €40 voor syllabus en administratie en minus€60 voor de drie maaltijden), indien:
  • Je aan de gehele examentraining hebt deelnomen, en deze voorafgaand aan de training volledig hebt betaald;
  • Je het CE-examen volledig hebt gemaakt;
  • Je (ook na de 2e termijn) bent gezakt èn voor het vak waarvoor je de examentraining hebt gevolgd niet tenminste 0,5 hoger hebt gescoord dan voor je SE;
  • Je ons voor 10 juli 2019 een door school gewaarmerkte cijferlijst van je examen aan ons toestuurt.
 3. Binnen twee weken na ontvangst van deze cijferlijst ontvang je je geld van ons retour. Beloofd is beloofd!
 4. Tip: ben je na de eerste termijn nog niet geslaagd, neem dan direct contact met ons op – want de tijd tot je herkansing is kort – dan bespreken we hoe we je kunnen helpen te slagen in tweede termijn.

Is er ook ondersteuning voor het Havo en Vmbo-T examen mogelijk

 1. Voor individuele examentraining in de vorm van bijles of begeleid studeren voor je CE (incl. uitleg en oefenen) kun je bij ons terecht voor bijna alle vakken. Bel (06-43271278) om je aan te melden of voor nadere informatie over de mogelijkheden.
 2. Voor een groep of klas (>10 personen) kunnen we op maat voor de vakken natuurkunde en scheikunde een examentraining organiseren. Neem contact op met onze 1e graads docent en bespreek met hem je wensen (06-54252484 – Cees van Halen).
 3. In 2019 zijn er in ons Studiehuis helaas nog geen examentrainingen met een open inschrijving mogelijk voor Vmbo-T en Havo-trainingen.