Inademen en uitademen

Tijdens de huiswerkmiddagen creëren we een rustige werksfeer, waar iedereen geconcentreerd zijn/haar huiswerk kan maken. De begeleiders zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen, het helpen met opgaven, het nakijken en overhoren. Onze begeleiding is zo ingericht dat de rust in de werkruimte niet wordt verstoord.

We beginnen met het maken van een dagplanning/weekplanning, een drankje en gaan dan aan de slag. Met de ‘Pomodorotechniek’ wisselen we perioden van geconcentreerd werken af met korte ontspanningsperioden. We werken voor 50 minuten en pauzeren dan 10 minuten. Midden op de werkdag hebben we een lange tosti-pauze van 20 minuten.

Ook maken we veel gebruik van ‘flash-cards’. Dit is een techniek waarmee je gemakkelijk en snel stof kan leren en overhoren.

Door het vergroten van succeservaringen wordt leren leuker. Je werkt steeds effectiever en zelfstandiger.

Huiswerkbegeleiding Den Haag, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, VWO, HAVO,

Voordelen van onze huiswerkbegeleiding in Den Haag

Huiswerkbegeleiding Den Haag, professionele begeleiding
  • We helpen je uitgebreid met het plannen van je huiswerk en het structureren van taken en leerstof.
  • Onze begeleiders weten nog hoe het is om op school te zitten, omdat ze zelf recent zijn geslaagd voor hun VWO.
  • Je kunt een hele dag van 15:00 tot 19:00 of een halve dag van 15:00 tot 17:00 of 17:00 tot 19:00 bij ons terecht.
  • Je krijgt halverwege de middag een lekkere tosti of soep van ons.
  • In de pauzes mag je altijd iets te eten of drinken pakken.
  • We hebben veel tijd voor jou. We hebben iedere dag minimaal twee begeleiders (één begeleider per maximaal 7 leerlingen)

Hoe werkt huiswerkbegeleiding?

Zodra je aangemeld bent, kun je aan de slag met huiswerkbegeleiding.

Aan het begin van de dag maak je een planning, waarbij je de volgorde van je huiswerktaken bepaalt en ook hoeveel tijd je gaat besteden aan iedere opdracht. Aan het eind van de dag bekijken we samen hoe de dag is verlopen, kijken wij je huiswerk na en overhoren we de stof van SO’s en proefwerken. Na een periode van vier weken zullen we (indien wenselijk) een evaluatiegesprek met jou en je ouders arrangeren om samen te bespreken hoe de afgelopen periode is verlopen en wat er eventueel beter kan.

Een typische middag op het Studiehuis

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 15:00 tot 19:00 uur. De inloop is dagelijks vanaf 15.00 uur. Elke dag zijn er meerdere korte gezamenlijke breaks, waarin je iets kan eten of drinken.

Je neemt de taken uit je agenda (of Magister of SOM) over op het planningsformulier dat we je geven. Deze planning helpt je effectief te werken, doordat je altijd weet wat je te doen staat. Zo hoef je geen tijd te verspillen met het bedenken wat je als volgende gaat doen.

Je gaat zelfstandig aan het werk op een rustige plek. Je werkt steeds een half uur intensief aan een taak, om dan kort te ontspannen en jezelf weer op te laden in ‘de huiskamer’ van het Studiehuis. Wanneer je vastloopt of vragen hebt, vraag je een studiecoach om je te helpen.

Wanneer je alle taken af hebt, lever je het planningsformulier in en evalueer je de middag met een studiecoach. In veel gevallen zal de studiecoach je werk nog beoordelen en/of overhoren.