Het Studiehuis biedt u een unieke mogelijkheid om goede en gemotiveerde lesassistenten op maat in te zetten in uw school.

Door de schoolsluitingen en lessen op afstand heeft het onderwijs aan de leerlingen vertraging opgelopen. Ook ondervinden veel leerlingen ontwikkelingsachterstanden door tal van persoonlijke omstandigheden in Covid-tijd. Het wegwerken van deze achterstanden vergt veel extra tijdelijke inzet en capaciteit.

Wij willen uw school hierbij graag helpen met flexibele oplossingen. Het Studiehuis is een professionele partij met een uitstekende staat van dienst. We beschikken over ruim zes jaar ervaring met het geven van o.a. bijlessen, huiswerkbegeleiding, coaching en examentraining. 

U kunt onze expertise nu ook binnen uw school inzetten, omdat het Studiehuis lesassistenten aanbiedt op projectmatige basis. Onze lesassistenten kunnen veelzijdig worden ingezet om de werkdruk van uw leraren te verlichten én om leerlingen te begeleiden om de leer- en ontwikkelingsachterstanden in te halen. 

Onze lesassistenten zijn jongvolwassenen met relevante ervaring en het VWO-diploma op zak. Zij combineren deze rol met werkzaamheden binnen het Studiehuis en/of hun studie.

  • Ze worden getraind binnen het Studiehuis op de vereisten van het lesassistentschap en begeleid bij hun werkzaamheden binnen uw school. Zo zorgen wij voor een goede kwaliteitswaarborging.
  • Vaardigheden waar u op kunt rekenen:
    • Ervaring in onderwijssituaties (zoals assisteren van leerlingen d.m.v. bijles, huiswerkbegeleiding, etc.) 
    • Een stevige persoonlijkheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
    • Een pro-actieve en flexibele en sociaal- en communicatief vaardige houding.

De Rijksoverheid heeft een Nationaal Programma Onderwijs ingesteld om achterstanden in het onderwijs weg te werken. De kosten voor de inhuur van onze lesassistenten kunt u binnen dit programma volledig vergoed krijgen. Wij kunnen uw school desgewenst ook een ander pakket (zoals zomerschool, herfstschool, training ‘leren leren’) aanbieden.

Interesse? Maak dan snel een afspraak voor een gesprek, waarin we kunnen bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen (info@studiebp.nl, 06-39145758).