[seopress_breadcrumbs]

De scholen gaan voor een periode van tenminste drie weken dicht. Wij zijn blij dat de regering tot dit besluit is gekomen. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Wat betekent dat voor de diensten van het Studiehuis.

1. Huiswerkbegeleiding gaat per direct dicht
Wij hebben besloten om per direct de huiswerkbegeleiding op te schorten. Dat betekent dus dat morgen de huiswerkbegeleiding al uitvalt. De weken, waarin de hwb uitvalt, zullen u niet in het abonnement in rekening worden gebracht. 

2. Bijlessen blijven mogelijk
De bijlessen mogen wel doorgaan, als u dat wenst. Immers dit zijn 1-op-1 sessies, met minimale besmettingsrisico’s als de leerling en de docent gezond zijn. Hierbij is extra aandacht voor hygiëne en een grotere onderlinge afstand.
Wij hebben er natuurlijk begrip voor als u de bijles toch liever afzegt. In principe verloopt de communicatie over de bijlessen rechtstreeks met de bijlesdocent.
Hierbij gelden de normale opzegtermijnen (één dag van te voren of bij ziekte tot ’s ochtends 10.00 u), alleen de bijlessen van maandag 16 maart kunnen tot twee uur voorafgaand aan de bijles worden afgezegd.

3. Dagelijks van 15.00-17.00 uur CSE Leren sessies voor examenleerlingen
Wij zullen voor de examenleerlingen komende week dagelijks tussen 15.00 – 17.00 uur  ‘CSE Leren’ sessies organiseren, waarbij er maximaal 4-5 leerlingen in één ruimte zelfstandig aan het werk zijn, elk aan een eigen tafel en met een onderlinge afstand groter dan twee meter. Wij bieden tijdens deze ‘CSE Leren’ inhoudelijke ondersteuning, zoals uitleg en samen oefenen. Tijdens deze sessies natuurlijk ook alle aandacht voor hygiëne.
De eerste sessie is al op maandag 16 maart. Onze leerlingen uit de examenklassen kunnen gewoon komen en hoeven zich niet vooraf aan te melden. Het tarief voor deze sessies is identiek aan het tarief van de hwb. We zullen de komende dagen inventariseren of deze CSE sessies in een behoefte voldoen.

4. Inventarisatie: uw interesse in een goede digitale leeromgeving
We hebben dit weekend een inventarisatie uitgevoerd van beschikbare digitale omgevingen, waarmee leerlingen van alle klassen zelfstandig kunnen leren (wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, talen). We kwamen tot de conclusie dat het Engelstalige platform IXL.COM een heel goed platform is. We zouden als Studiehuis een licentie kunnen aanschaffen en voor een scherpe prijs (ca €17,50 per maand) kunnen aanbieden aan geïnteresseerde leerlingen met daarbij extra telefonische ondersteuning vanuit het Studiehuis op een speciaal inbelnummer.
>> We vernemen graag per mail van u als u daarin geïnteresseerd bent.
Bij voldoende belangstelling zullen we deze licentie zo snel mogelijk aanschaffen.

Categorieën: Laatste nieuws