Onze filosofie

We bieden een werkplek die ademt: perioden van geconcentreerd werken worden afgewisseld met momenten van ontspanning.

Voor elke activiteit is er een geschikte ruimte. Het Studiehuis heeft een plezierig werkklimaat en biedt leerlingen structuur en hulp op maat. Een plek waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar leerlingen werken in een veilige en moderne leeromgeving. Waar het maken van huiswerk persoonlijke inspiratie en zin in school oplevert, in plaats van dat het moeite en energie kost.

“Onze begeleiding is intensief, laagdrempelig en persoonlijk.”

Elke leerling heeft grote onontdekte talenten, die met de juiste begeleiding en uitdaging tot ontwikkeling gebracht kunnen worden.

huiswerkbegeleiding bijles studiehuis

We helpen leerlingen om beter grip te krijgen op hun leerprocessen, zodat ze ontdekken hoe ze hun werk slimmer kunnen inrichten.

Ook stimuleren we hen om op zoek te gaan naar hun passie en om te ontdekken waar ze echt goed in zijn. Deze talenten benutten bij schoolwerk maakt het een stuk uitdagender en leuker.

Ons team

Ons team bestaat uit de mensen die het Studiehuis Belgisch Park samen hebben opgebouwd zoals het nu is. Elk schooljaar wordt het team gedeeltelijk vernieuwd en komen er nieuwe teamleden bij, die het Studiehuis Belgisch Park met een frisse blik bekijken. Wij blijven onszelf vernieuwen om van het Studiehuis een steeds betere plek te maken voor huiswerkbegeleiding, coaching en bijles.

We zijn jongvolwassenen; daardoor staan wij nog dicht bij de leerlingen. Wij weten hoe fijn het is als alles op school lekker loopt, maar ook hoe het voelt om vast te lopen met je huiswerk, onvoldoendes te halen en de hele dag op school te zijn. Wij zorgen voor een laagdrempelige en hulpgerichte omgeving die anders is dan school en fijn is om naartoe te gaan.

Wij beschikken over de vereiste kennis en vaardigheden om huiswerkbegeleiding en bijles te geven. We beheersen de stof, we hebben immers allemaal onze VWO-opleiding afgerond en we zijn (intern) getraind in het zo goed mogelijk begeleiden van de leerlingen. De manier waarop wij onze leerlingen benaderen is belangrijk voor hun zelfvertrouwen, het ontwikkelen van hun leervaardigheden en het beter leren beheersen van de stof.

Ons kernteam

Maimoene Verschuijl

Hallo, mijn naam is Maimoene. Ik heb vorig jaar mijn VWO-examen behaald met het NT-profiel op de Vrije School in Den Haag. Nadat ik mijn schooltijd succesvol afgerond had, heb ik besloten om een tussenjaar te nemen en me aan te sluiten bij het Studiehuis. 
Ik zal komend jaar huiswerkbegeleiding en bijlessen geven. Daarnaast zal ik de mail en de telefoon beantwoorden van het Studiehuis.
Ik vind het leuk om leerlingen te helpen met het beter begrijpen van de stof. En daarnaast vind ik een goede en rustige werksfeer het allerbelangrijkste wat er maar is!
Ik kijk er naar uit om de leerlingen te begeleiden!

Lucas te Winkel

Hoi ik ben Lucas. Ik heb vorig jaar mijn vwo diploma met het profiel economie en maatschappij behaald op de Vrije School in Den Haag. Op dit moment studeer ik politicologie aan de Universiteit Leiden. Medeleerlingen helpen bij het begrijpen van de lesstof heb ik altijd al leuk gevonden. Buiten het geven van bijles werk ik ook in het kernteam en geef ik met veel plezier huiswerkbegeleiding.

Laurent van Osta

Hallo, Ik ben Laurent. Ik ben 18 jaar. Op De Vrije School Den Haag heb ik het profiel Natuur&Techniek gekozen omdat mij dat goed ligt. Op school en tijdens mijn maatschappelijke stage heb ik gemerkt dat ik anderen met mijn uitleg goed verder op weg kan helpen bij het leren. Daarom vind ik het leuk om dit bij het Studiehuis Belgisch Park voort te zetten met het geven van huiswerkbegeleiding en bijles.

Nora van Buuren

Hallo, ik ben Nora ik heb de afgelopen zes jaar op de Populier doorgebracht. Aangezien ik dit jaar meer vrije tijd tot mijn beschikking heb ben ik komen werken bij het Studiehuis. Ik heb het altijd al leuk gevonden anderen te helpen wanneer dat kon en ben van plan, met de huiswerkbegeleiding en bijlessen die ik geef, dat zo goed mogelijk te doen. Ik weet namelijk hoe nuttig dit kan zijn aangezien ik door bijlessen mijn achterstanden heb kunnen wegwerken en mijn examens vorig jaar mooi heb kunnen afronden. Volgend jaar wil ik sterrenkunde gaan studeren, dit is namelijk al jaren een grote interesse van mij geweest. Vakken als natuurkunde, wiskunde en scheikunde waren ook altijd mijn sterkste punten in mijn schooltijd en ik hoop met behulp van onder andere deze kennis leerlingen met veel plezier te kunnen helpen!

Initiatiefnemer

Cees van Halen

Ik ben 1e graad-docent Natuurkunde en Scheikunde, en oprichter van het Studiehuis Belgisch Park. Mijn passie in het onderwijs is om leerlingen uit te dagen en hen te inspireren om hun unieke pad te ontdekken. Ik ben nu het elfde jaar in het onderwijs werkzaam. Daarnaast ben ik ondernemend en geïnteresseerd in nieuwe technologie en innovatie. Voordat ik in het onderwijs ging werken, heb ik meerdere bedrijven opgericht en vele jaren gewerkt in het bedrijfsleven / rijksoverheid, vooral op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Ik kwam, samen met een enthousiaste groep jonge mensen, tot het initiatief van Studiehuis Belgisch Park vanuit de ambitie om persoonlijk ondersteuning te geven in het leer- en ontwikkelingsproces van leerlingen en obstakels snel weg te nemen. Ik geloof daarbij in teamwork en het creëren van een fijne werkplek, met een duidelijke structuur. Maatwerk waarbij de lat best hoog mag liggen. Dan haal je immers het beste uit jezelf.