Over ons - Studiehuis Belgisch Park

Onze filosofie

We bieden een werkplek die ademt: perioden van geconcentreerd werken worden afgewisseld met momenten van ontspanning. Voor elke activiteit is er een geschikte ruimte. Het Studiehuis heeft een plezierig werkklimaat en biedt leerlingen structuur en hulp op maat. Een plek waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar leerlingen werken in een veilige en moderne leeromgeving. Waar het maken van huiswerk persoonlijke inspiratie en zin in school oplevert, in plaats van dat het moeite en energie kost.

“Onze begeleiding is intensief, laagdrempelig en persoonlijk.”

Elke leerling heeft grote onontdekte talenten, die met de juiste begeleiding en uitdaging tot ontwikkeling gebracht kunnen worden. We helpen leerlingen om beter grip te krijgen op hun leerprocessen, zodat ze ontdekken hoe ze hun werk slimmer kunnen inrichten.

Ook stimuleren we hen om op zoek te gaan naar hun passie en om te ontdekken waar ze echt goed in zijn. Deze talenten benutten bij schoolwerk maakt het een stuk uitdagender en leuker.

Ons team

Ons team bestaat uit de mensen die het Studiehuis Belgisch Park samen hebben opgebouwd zoals het nu is. Elk schooljaar wordt het team gedeeltelijk vernieuwd en komen er nieuwe teamleden bij, die het Studiehuis Belgisch Park met een frisse blik bekijken. Wij blijven onszelf vernieuwen om van het Studiehuis een steeds betere plek te maken voor huiswerkbegeleiding, coaching en bijles.

We zijn jongvolwassenen; daardoor staan wij nog dicht bij de leerlingen. Wij weten hoe fijn het is als alles op school lekker loopt, maar ook hoe het voelt om vast te lopen met je huiswerk, onvoldoendes te halen en de hele dag op school te zijn. Wij zorgen voor een laagdrempelige en hulpgerichte omgeving die anders is dan school en fijn is om naartoe te gaan.

Wij beschikken over de vereiste kennis en vaardigheden om huiswerkbegeleiding en bijles te geven. We beheersen de stof, we hebben immers allemaal onze VWO-opleiding afgerond en we zijn (intern) getraind in het zo goed mogelijk begeleiden van de leerlingen. De manier waarop wij onze leerlingen benaderen is belangrijk voor hun zelfvertrouwen, het ontwikkelen van hun leervaardigheden en het beter leren beheersen van de stof.

Ons kernteam

Eva Duys

Mijn naam is Eva, ik ben 19 jaar oud en ik heb afgelopen jaar mijn vwo-diploma gehaald op de Vrije School Den Haag. Ik heb hier met plezier het natuur en techniek profiel gevolgd. Het komende schooljaar heb ik een tussenjaar waarin ik graag andere mensen wil helpen en het Studiehuis is daar de perfecte plek voor. Daarna wil ik medicijnen gaan studeren. Ik heb uitleggen van lesstof aan mijn klasgenoten altijd al leuk gevonden en ik kijk ernaar uit om onze leerlingen te helpen en zo een bijdrage te kunnen leveren aan hun verdere schoolcarrière.

Martijn Teunissen

Hallo ik ben Martijn en ik heb een jaar geleden mijn VWO diploma gehaald op de Vrije School Den Haag. Ik was een laatbloeier. Tot het derde jaar van de middelbare school waren mijn resultaten nog niet zo best. Pas in de derde klas begon ik mij pas echt te interesseren in de lesstof, mijn cijfers werden snel beter en ik mocht naar het VWO traject. Na het VWO succesvol te hebben afgesloten met mijn diploma begon ik vorig jaar aan de studie Liberal Arts and Sciences in Utrecht. Ik had het erg naar mijn zin op mijn universiteit, maar ik vond mijn baan bij het Studiehuis nog leuker. Ik heb daarom uiteindelijk besloten om mijn studie op pauze te zetten en me dit jaar volledig te wijden aan het Studiehuis. In dit jaar wil ik onderzoeken of ik als docent wil gaan werken na mijn studie. Ik ga dit jaar weer met veel plezier onze leerlingen helpen gericht op goede cijfers, plezier in leren, interesse in de leerstof en veel zelfvertrouwen.

Sophie Korthals Altes

Ik ben Sophie, ik heb afgelopen schooljaar mijn VWO-diploma gehaald met het E&M profiel aan de Vrije School. Ik studeer nu Pedagogische Wetenschappen in Leiden. In mijn vrije tijd ga ik graag kitesurfen en golfsurfen. Daarnaast werk ik dit jaar in het kernteam. Ik heb 4 jaar lang met veel plezier bijles gegeven. Bovendien heb ik het altijd erg prettig en zinvol gevonden om mijn klasgenoten te helpen en met hen de lesstof te bespreken. Ik kijk ernaar uit om anderen te mogen begeleiden!

Annefiene Huisman

Het afgelopen schooljaar heb ik mijn VWO diploma in het NG profiel gehaald op de Vrije School Den Haag. Ik heb besloten om een tussenjaar te nemen en draai nu mee in het kernteam van het studiehuis. In de tweede helft van mijn tussenjaar wil ik een grote reis maken.

In mijn examenjaar heb ik als leerling al de fijne werksfeer in het Studiehuis mogen ervaren, bijvoorbeeld tijdens mijn examentrainingen die ik daar volgde. Dit heeft mij enthousiast gemaakt om ook scholieren te helpen en te motiveren.

Merlijn Polderman

Hoi, ik ben Merlijn. Ik heb de Vrije School afgemaakt op VWO-niveau.
Na lang getwijfeld te hebben of ik direct door zou gaan met studeren (wiskunde) heb ik toch gekozen voor een tussenjaar.
Dit jaar maak ik veel muziek met mijn band. Ik werk ook als pianist op de vrije basisschool en werk bij de Franse bakker ‘Michel’.
Leerlingen helpen met hun huiswerk vind ik ook leuk voor mezelf, omdat ik zo mijn kennis scherp houd. Met bijzonder plezier zal ik komend jaar bijles geven in mijn favoriete vak: wiskunde.

Onze bijlesdocenten

Lisa van Nieuwpoort

Afgelopen jaar heb ik mijn tweetalig vwo-diploma gehaald met het E&M-pakket op het Dalton Den Haag. Nu ga ik in mijn tussenjaar aan de slag bij het altijd gezellige studiehuis.

School kan erg lastig zijn en als ik iemand kan helpen om het ietsje makkelijker voor ze te maken, vind ik dat een hele mooie baan. Een vertrouwd plekje hebben om je werk te kunnen doen is erg belangrijk, dat hoop ik de leerlingen te bieden. Ik zit eraan te denken om later het onderwijs in te gaan, dus dit is een goede eerste stap. In mijn vrije tijd speel ik tennis en geef ik ski les.

David Barneveld  

Ik heb op de Vrije School Den Haag het NT-profiel gevolgd en heb in 2018 mijn VWO diploma gehaald. Na mijn schooltijd heb ik besloten om een tussenjaar te nemen waarin ik mij onder andere heb aangesloten bij het kernteam van Studiehuis Belgisch Park. Als scholier hechte ik altijd veel waarde aan een fijne werkomgeving waarbij ik gestructureerd en zonder afleiding mijn huiswerk kon maken. Ik vind het daarom ook belangrijk om als huiswerkbegeleider bij Studiehuis Belgisch Park een fijne werksfeer te creëren.

Teun Hamelink

Hoi ik ben Teun. Ik heb vorig jaar mijn vwo diploma behaald met het profiel economie. Ik heb besloten een tussenjaar te nemen vanwege het feit dat ik nog geen duidelijke beslissing kan maken over mijn studie.In mijn vrije tijd doe ik graag aan surfen. Ik heb tot voorkort ook aan volleybal gedaan maar surfen bleek echt iets te zijn wat mij blij maakte..  

Felix Vecchi

Hallo, ik ben Felix. Ik begin in september 2018 met mijn studie Sterrenkunde in Leiden. Ik heb me altijd al geïnteresseerd in het heelal en kan niet wachten tot ik mag beginnen met deze prachtige studie. Ik ben afgelopen jaar op de Vrije School geslaagd voor mijn VWO examen in het N&T profiel. Ik heb het mijn hele schoolcarrière leuk gevonden mijn medeleerlingen te helpen met de lesstof, dus hoe leuk is het dat ik dat nu (met mijn eerdere ervaring en het diploma op zak) als serieuze job kan doen bij het Studiehuis!

Ragnar van Dort

Na vorig jaar met succes mijn vwo diploma te hebben gehaald, ben ik dit jaar gestart met mijn studie Bèta-gamma. Tijdens mijn middelbare school kwam ik erachter dat ik het erg leuk vind om mensen te helpen, en mijn opgedane kennis en ervaringen over te brengen. Zelf heb ik het natuur en techniek profiel gedaan, en hier ligt dan ook echt mijn passie en geef ik graag bijlessen in. Ik kijk er naar uit om op een leuke manier mijn kennis over te brengen.  

Initiatiefnemer

Cees van Halen

Ik ben 1e graad-docent Natuurkunde en Scheikunde, en oprichter van het Studiehuis Belgisch Park. Mijn passie in het onderwijs is om leerlingen uit te dagen en hen te inspireren om hun unieke pad te ontdekken. Ik ben nu het elfde jaar in het onderwijs werkzaam. Daarnaast ben ik ondernemend en geïnteresseerd in nieuwe technologie en innovatie. Voordat ik in het onderwijs ging werken, heb ik meerdere bedrijven opgericht en vele jaren gewerkt in het bedrijfsleven / rijksoverheid, vooral op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Ik kwam, samen met een enthousiaste groep jonge mensen, tot het initiatief van Studiehuis Belgisch Park vanuit de ambitie om persoonlijk ondersteuning te geven in het leer- en ontwikkelingsproces van leerlingen en obstakels snel weg te nemen. Ik geloof daarbij in teamwork en het creëren van een fijne werkplek, met een duidelijke structuur. Maatwerk waarbij de lat best hoog mag liggen. Dan haal je immers het beste uit jezelf.

Alumni

Dit waren onze collega’s van voorgaande jaren. Alhoewel ze toen deel uitmaakten van het Studiehuis team zijn ze in het heden met andere dingen bezig in het leven. Zo stelden zij zich voor in de jaren dat ze hier werkten:

Mikkie Zwilling

Ik ben lid van het kernteam huiswerkbegeleiding van het Studiehuis.Ik heb vorig jaar mijn VWO afgerond op de Vrije School en neem nu een tussenjaar om nieuwe ervaringen op te doen. Het Studiehuis is voor mij een goede plek om te werken.

Ik vind het een mooie uitdaging om onze leerlingen zo goed mogelijk te helpen met de vakken en taken waar ze moeite mee hebben. Zo wil ik bijdragen aan hun succesvolle schoolcarrière.Ik weet bijvoorbeeld uit ervaring hoe lastig het is om een goede planning te maken en hoe het nog veel lastiger is om je hier ook echt aan te houden. Vanuit mijn ervaring kan ik leerlingen helpen om een goede planning te maken én deze zorgvuldig uit te voeren.

Vera Ambrus

Afgelopen jaar heb ik mijn vwo diploma behaald en ik neem dit jaar een tussenjaar. In dit jaar ga ik reizen en werken. Ik ben bij Studiehuis Belgisch Park gekomen doordat ik, naast een horeca baantje, ook nog graag bezig ben met school. Ik heb het ook altijd al leuk gevonden om (bijvoorbeeld) klasgenootjes te helpen. Ook weet ik nog heel goed hoe vervelend huiswerk en school kon zijn.

Zelf was ik niet de meest voorbeeldige leerling wat betreft huiswerk & leren en toch kan ik achteraf zeggen dat als ik dit wel beter had gedaan, ik minder stress zou hebben ervaren in mijn examenjaar. Ook merkte ik, dat als iets lukte, ik het ook leuker vond om te doen. Ik hoop dus leerlingen goed te kunnen helpen om zo huiswerk en leren iets plezieriger te maken:)

Roosmarijn Jansen

Hallo ik ben Roosmarijn ik heb na 12 jaar Vrije School mijn vwo diploma gehaald vorig jaar, in het E&M profiel. Ik draai vanaf dit jaar mee in het kernteam en geef daarnaast bijlessen in de vakken binnen het E&M profiel. Ik heb altijd plezier gehad op school en kijk er naar uit om dit plezier te delen met mijn toekomstige bijles- en huiswerkbegeleidingsleerlingen.

Sophia Benfield

In 2015 heb ik mijn VWO-diploma gehaald. De afgelopen twee schooljaren heb ik meegedraaid in het kernteam van het Studiehuis en ook de financiële administratie onder mijn hoede gehad. Dit jaar help ik de nieuwe teamleden wegwijs te worden. Ik ben van plan om dit jaar een grote reis te maken naar Scandinavië.

Ilja van Panhuys

Vorig jaar heb ik mijn VWO-schoolcarrière succesvol afgesloten. Dit was in het begin van het schooljaar een grotere uitdaging dan verwacht, hierdoor moest ik een extra tandje bijzetten en moest ik leren hard en gestructureerd te werken. Ik ben meerdere keren naar het Studiehuis Belgisch Park gegaan (o.a. voor SE-trainingen) en dat heeft mij prima geholpen. Met als resultaat dat ik met vlag en wimpel mijn VWO-diploma heb mogen ontvangen. Daarnaast heb ik vaak bijles gegeven voor wiskunde, dit is dan ook veruit mijn beste vak. Het was fijn om mensen wat bij te leren, waardoor ze het vak beter konden waarderen. Dus toen ik de kans kreeg om voor het Studiehuis te mogen werken, nam ik dat met open armen aan.

Laurens Huisman

Ik ben na het succesverhaal van vorig jaar gemotiveerd geraakt mee te draaien in het kernteam van Studiehuis Belgisch Park. In mijn middelbare schooltijd heb ik geleerd wat wel en niet verstandig is voor het behalen van goede resultaten. Ik hoop mijn opgedane ervaring met veel enthousiasme en passie over te dragen. Daarbij kan ik mij goed inleven in de frustraties die school, huiswerk en proefwerken met zich meebrengen. Ik verwacht leerlingen juist goed te begeleiden als het even tegenzit

Eva van Halen

Door het afgelopen jaar al mee te hebben gedraaid in het Studiehuis Belgisch Park in de vorm van bijles geven, ben ik zeer enthousiast geworden over dit initiatief. Voordat ik als bèta-meisje volgend jaar mijn studie Technische bedrijfskunde begin, kijk ik er erg naar uit om de komende tijd leerlingen te helpen door een resultaatgerichte en sfeervolle leerruimte te creëren waar de leerling zich goed in kan ontwikkelen.

Daron Grigorjan

Ik ben dit jaar gestart met mijn studie psychologie. Vorig jaar was ik kern teamlid bij het Studiehuis, dit jaar geef ik bijles. De reden waarom ik mij heb aangesloten aan Studiehuis Belgisch Park is om, net als de mensen die hier naartoe zullen komen, mezelf te verbeteren en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik zal je persoonlijk begeleiden in je leerprocessen, zodat je zoveel mogelijk van mij zult kunnen leren. Ik kijk ernaar uit om op een leuke en vooral plezierige manier leerlingen te helpen om hun doelen te bereiken.

Devon Diercks

Mijn passies zijn lesgeven, leren en filosoferen. Ik wil je graag helpen met behalen van goede cijfers! Ik sta op elk gebied van school voor je klaar: persoonlijke bijles, begeleiding bij het leren, het plannen en maken van huiswerk. Dit doe ik door je op elk gebied een concrete aanpak te bieden. Ik coördineerde ons eerste schooljaar (samen met de andere leden van het kernteam) de dagelijkse gang van zaken van het Studiehuis Belgisch Park.

Xander Noordeloos

Ik ben vorig jaar gestart met mijn studie sterrenkunde. Twee jaar geleden was ik kernteamlid bij het Studiehuis, dit jaar geef ik bijles in de vakken natuurkunde en wiskunde.

Sara Jalaly

Dit jaar ben ik begonnen met mijn studie in Amsterdam. Uiteindelijk wil ik geneeskunde gaan studeren.Vorig jaar heb ik met veel plezier de interne coördinatie gevoerd over de huiswerkbegeleiding van het Studiehuis en intensief meegedraaid in het kernteam. Dit jaar zal ik vooral bijlessen geven in het Engels. Ik heb tweetalig VWO gevolgd aan het Dalton. Op de middelbare school was ik al tutor, omdat ik het ‘onwijs leuk’ vind om met leerlingen samen te werken.      

Kiefer Eijckelhof

Ik heb in 2014 mijn VWO-diploma gehaald. Twee jaar geleden ben ik gestopt met mijn studie in Delft en gestart als kernteamlid bij het Studiehuis. Mijn grote passie ligt bij toneel en film. Dit jaar ben ik tot mijn grote vreugde aangenomen aan de filmacademie in Amsterdam en begin ik met mijn opleiding tot regisseur. Ik gaf vorig jaar veel bijles (o.a. biologie, natuurkunde) en hoop dat ik daar ook komend jaar weer ruimte voor zal vinden. Ik geniet ervan om met de leerlingen aan de slag te zijn en te zien dat zij zich (snel) kunnen verbeteren.  

Copyright for the icons goes to "Freepik" from Flaticon